вівторок, 21 лютого 2017 р.

Раїса Бабченко

Важлиий  історичний  етап державності України відраховується після Революції Гідності  в 2014 році.
Незалежно від того, де  знаходяться українці, якої вони статті, віросповідання, політичних переконань тощо, вони несуть у собі ознаки останніх Подій.
Людська гідність –це перш за все любов до ближнього, як до самого себе, пожертва заради суспільного блага, взаємодопомога і інші здобутки рис людини, які вона розвивала з  часів Різдва Христова. Це наближення своєї  моралі до Його поглядів.

Є інше визначення гідності людини – через  поняття «достойні» люди. Чомусь у просторі регіонів України ці люди свою мораль будують на кількості матеріальних благ-грошей, будівель, машин тощо, які вони накопичували за роки Незалежності , і ,які ніяк не пов'язані з нагородою за працю, вкладену  за блага. Мотив таких «достойних» - маніпуляція свідомістю людей у періоди зовнішніх чинників –подій на пострадянському просторі у інших країнах(зокрема Росії) і привнесення їх на свою  територію. Так було за період тисячолітньої боротьби за Державність.
Але так не  повинно бути зараз! Олігархи України і мільярдери світу мають різні корені накопичення матеріальних  ресурсів і звідси -різне відношення до морального кодексу Гідності Людини.
Те, що передова міжнародна спільнота вже має- демократичне суспільство, в Україні  у свідомості українців воно тільки народжується. І Слава Богу, що ми нарешті виходимо на правильний шлях, скидаємо з себе кайдани рабства!
Ми, українці, розділяємося між собою по тому, як оцінюємо ці Події Революційного шляху,(на жаль не еволюційного) і тим, які висновки з цих подій робимо. Але це не стале відношення, воно змінюється в залежності від Божої Волі і тих людей, які її виконують.
Якщо люди, які стоять при владі будуть замовчувати цінності українських подій та не розвивати суспільну національну мораль, ми потрапимо не в демократичну дійсність(де знаходяться більшість країн, що надали нам всіляку підтримку),а скотимося до часів варварства, свавілля.
Не на те ми народилися на українській землі, щоби допустити таке зубожіння! Суспільна пам'ять про велич Київської Русі і наших пращурів ,про тисячолітню боротьбу після правління Володимира нададуть наснаги стверджувати Державність, не дивлячись  на спроби мілітаристських сусідів і своїх зрадників(так званих терористів) звернути  з цього шляху!
Хто має правити таки Людьми? Певно, що не ті люди, які стояли і зараз стоять при владі, які порушили закони Державності, які своє особисте(або певного кола людей ) благо поставили попереду суспільного в країні.
На все є певний час ,для відповіді на питання -що робити також, щоби  здійснити   переконання ,задуми. Через терпіння ми йдемо до осмислення ,що час змінити життя на краще  для  нашого народу на  рідній землі настав. При цьому ми завжди будемо пам’ятати про загиблих гідних українців у всі часи і на всіх фронтах , вимірювати  наші майбутні кроки ціною пожертви на вівтар Історії!
Наші мотиви-людська гідність, соборність українських земель, консенсус у суспільстві на засадах відкритого діалогу зі всіма  представниками наукового, професійного, громадського, владного  простору щодо  питань розвитку Держави, як на регіональному, так і на національному рівнях.

Наша стратегічна ціль-сформувати  національне відношення до бачення майбутнього країни, її розвитку, вдосконалити  моральний  кодекс українського  суспільства на переосмисленні власного і міжнародного  досвіду, історії Державності в контексті  останніх подій Революції Гідності, розповсюджувати інформацію  про Стратегію Державності та події.

Немає коментарів:

Дописати коментар